• Accueil
  • Math
  • Apizza was divided into 2 parts in ratio 3: 5. the...

Apizza was divided into 2 parts in ratio 3: 5. the smaller was then divided in the ratio 2: 3.if the smaller of the two latter pieces weighs 60 grams. what is the weight of the whole pizza

Answers

  • Réponse publiée par: kenn14

    Step-by-step explanation:

    Divide 60 by 2

    60÷2=30

    Multiply the quotient to 3

    30 × 3 = 90

    So 90g is the weight of the bigger piece

    Add the two

    90+60=150g is the weight of the smaller part of the whole pizza

    Divide 150 to 3

    150÷3=50

    Multiply it by 5

    50×5=250g is the weight of the bigger part of the whole part

    Add all of the weight

    250+150+90+60=550g is the weight of the whole pizza

  • Réponse publiée par: Axelamat

    answer:

    to solve for the time of each printer, divide the given rate from the work done

    step-by-step explanation:

    q: how did you compute the time of each printer?

    given the following:

    "you printed your 40-page reaction paper. you observed that printer a in the internet shop stopped printing in two "

    from the text, we can know the rate of printer a.

    rate = work done divided by the time it took to have the work done.

    rate = \frac{work}{time}

    rate of printer a = \frac{40 pages}{2 minutes}

    time = work done divided by the rate

    by using fraction or ratio and proportion, we can solve the following problems:

    1. 45 pages = w minute/s

    2. 150 pages = y minute/s

    let w, y, be real numbers.

    to solve for 1, we will equate the given rate with the problem. simply put:

    \frac{40 pages}{2 minutes} = \frac{45 pages}{w minutes}

    by cross multiplication,

    40w = 45 * 2

    solving for w,

    w = \frac{45 * 2}{40}

    w = \frac{9}{4} = 2.25

    the rate for 1 is equals to \frac{45 pages}{2.25 minutes}

    to solve for 2,

    \frac{40 pages}{2 minutes} = \frac{150 pages}{y minutes}

    by cross multiplication,

    40y = 150 * 2

    solving for y,

    y = \frac{150 * 2}{40}

    w = \frac{15}{2} = 7.5

    the rate for 2 is equals to \frac{150 pages}{7.5 minutes}

    " printer b can print x pages per minute, how long will it take to print p "

    from the text, the rate of printer b is given.

    rate of printer b = \frac{x}{1 minute}

    1. 30 pages = r minute/s

    2. 35 pages = s minute/s

    let r, s, be real numbers.

    to solve for 1, we will equate the given rate with the problem. simply put:

    \frac{x pages}{1 minute} = \frac{30 pages}{r minutes}

    by cross multiplication,

    x * r = 30 * 1

    solving for r,

    r = \frac{30 * 1}{x}

    r = \frac{30}{x}

    to solve for 2,

    \frac{x pages}{1 minute} = \frac{35 pages}{s minutes}

    by cross multiplication,

    x * s = 35 * 1

    solving for s,

    s = \frac{35 * 1}{x}

    s = \frac{35}{x}

    code: 8.3.1.2.1.

    for more information about fractions, kindly refer to the following link/s:

    to check similar problem, kindly visit the following link:

  • Réponse publiée par: cland123
    Kailangan mong makinig at pilitin umintindi
    kami din ay nagdaan sa ganyan
    mag review ka lang
    lahat ng pinapakopya sainyo kopyahin
Connaissez-vous la bonne réponse?
Apizza was divided into 2 parts in ratio 3: 5. the smaller was then divided in the ratio 2: 3.if the...